Get 5% OFF on your purchase! Like & Share and get Discount!

Air Zam Zam. 5 Liter/btl

Air Zam Zam. 5 Liter/btl
Click image for Gallery
  • Product Code: Air Zam Zam
  • Availability: In Stock
  • RM110.00
- +Tags: air zam zam, pembekal air zam zam malaysia, air zam zam 5 liter, egen air zam zam asli, air zam zam online, harga air zam zam 5 liter

khasiat dan keunikan Air Zam Zam

- Kaya mineral.Mengikut penelitian yang dilakukan di Eropah dan Asia Tengah dikatakan bahawa Air Zam Zam memiliki kandungan mineral semulajadi paling banyak berbannnnding air mineral yang lain.
– Air Zam Zam memiliki kandungan ion positif seperti sodium,kalsium,magnisium dan potassium.Kandungan ion  negatif dalam Air Zam Zam pula mengandungi sulfur,bikarbonat,fosfat,nitrat seta amonia. Kedua jenis ion ini apabila bertemu dengan ion yang dalam tubuh, akan bertindak aktif dalam proses metabolisme tubuh.
– Memiliki kandungan fluorida berguna untuk mencegah pembiakan bakteria yang berfungsi menyembuhkan penyakit.
– Menurut salah seorang ilmuan Jepun yang pernah melakukan penelitian/kajian tentang berbagai bentuk molekul air.Beliau telah mengenal pasti bahawa bentuk molekul air Zam Zam sangat unik.Molekul air Zam Zam berbentuk kristal.Menghasilkan struktur berbentuk heksagon(segi enam)yang sangat indah,cantik bak kilauan berlian yang memancarkan kilauan melebihi 12 warna.
Paling menarik, air zamzam selalu dapat memenuhi kebutuhan mereka yang mengerjakan haji biarpun angka meningkat dari sekitar 400.000 pada tahun 1970-an hingga mencapai 3  juta orang lebih pada era 1990-an sampai sekarang. Ditambah lagi jutaan orang yang datang ke Makkah untuk menunaikan umrah khususnya pada bulan Ramadan. Selama periode itu, banyak umat Islam minum air zamzam dan sebagian besar membawa pulang air tersebut ke tanah air masing-masing. Namun air zamzam seperti tidak pernah habis. –


Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good
Captcha